ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННЕ ГОСПОДАРСТВО ЯК ОСНОВНА СКЛАДОВА ЧАСТИНА СФЕРИ ТУРИЗМУ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК УКРАЇНИ - Незвещук-Когут, Т.С.; Язіна, В.А. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка)
Стаття присвячена засадам функціонування та розвитку готельно-ресторанного господарства, що є основною складовою частиною сфери туризму. Розглянуто акту- альність створення ефективної системи регулювання готельно-ресторанним господар- ством у туризмі та обґрунтовано необхідність застосування багатоелементної систе- ми функціонування туристичної індустрії України. Готельно-ресторанне господарство розглянуто як один з пріоритетних напрямів розвитку туристичного господарства, що здійснює вагомий вплив на соціально-економічний розвиток України. Визначено основні складові частини управління туристичною індустрією. Особливу увагу приділено визна- ченню елементів туристичної індустрії, які створюють комплексну систему управлін- ня туристичним господарством як важливим сектором економіки, що відіграє важливу роль у соціально-економічному розвитку України. Наведено деякі заходи індустрії туриз- му щодо підвищення рівня сучасного економічного розвитку країни в умовах поширення пандемії Covid-19.