СТРАТЕГІЧНІ ПІДХОДИ В УПРАВЛІННІ ЗБУТОМ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ - Стручок, Н.М.; Замрій, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
У статті представлено аналіз поточного стану ринку роздрібної торгівлі в Украї- ні. Здійснено огляд найпоширеніших роздрібних торговельних мереж в Україні, визначе- но ТОП-5 національних food-рітейлерів за загальним числом торгових точок. Окреслено стратегічні підходи в процесі управління збутом товарів, послуг та обслуговування спо- живачів. Визначено тенденції розвитку торгових точок food-рітейлерів в розрізі регіо- нів України. Виокремлено роль маркетингових складових, принципів мерчандайзингу та інноваційних технологій як основних інструментів в управлінні процесом збуту товарів, послуг споживачам сучасним торговельним підприємством. Визначено основні підходи в організації мерчандайзингу для торгового підприємства. Окреслено особливості іннова- ційної діяльності в роздрібній торгівлі України.