ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ВИРОБНИЦТВА ТА ПЕРЕРОБКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ НА ПРИКЛАДІ ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Карташова, О.Г. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2021)
У статті визначено проблеми та перспективи розвитку виробництва та переробки сільськогосподарської продукції на регіональному рівні на прикладі Херсонської області. Проаналізовано рівень заробітної плати мешканців Херсонської області, структуру використання земель с/г Херсонської області, основні економічні показники виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, матеріально-технічний стан підприємств Херсонської області та його модернізації. Сформульовано основні проблеми, які гальмують розвиток сільського господарства України. Визначено, що для вирішення проблем у сільському господарстві та промисловості регіону, для Херсонської області може бути доцільним створення комунального підприємства. Сформовано основні засади проектування та реалізації з впровадження проекту створення комунального підприємства, яке стане центром для виробників та переробників сільськогосподарської продукції для створення продукції с високою доданою вартістю.