ФОРМАЛІЗАЦІЯ ПОКАЗНИКІВ ВІДВІДУВАНОСТІ ДЛЯ ІВЕНТ-ЗАХОДІВ - Неіленко, С.М.; Гуща, Є.А. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2021)
У статті розглянуто формалізацію показників відвідуваності для івент-заходів та виокремлено їхні характерні ознаки. Концептуальні, теоретико-методологічні та методико-прикладні засади івент-заходів розглянуто вітчизняними та іноземними науковцями здебільшого фрагментарно, що актуалізує необхідність вирішення у цьому контексті широкого спектру завдань. Формалізовано визначення таких показників: середня тривалість перебування, середня кількість відвідувачів, відносна тривалість перебування, мультиплікатор відвідувачів, коефіцієнт змінюваності, пікове використання місткості, середнє використання місткості, частка використання місткості. Це дасть змогу суб’єктам івент-менеджменту та керівникам підприємств корегувати необхідне ресурсне забезпечення, процедури, індикатори, критерії тощо для ефективнішої реалізації івент-заходів.