ТЕОРЕТИЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ НАУКОВИХ ГІПОТЕЗ В МАРКЕТИНГУ - Пенькова, О.Г.; Корман, І.І.; Семенда, О.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2021)
Обов’язковим етапом процесу наукового дослідження є розроблення гіпотези, що створює важливу передумову подальшого дослідження. Постановка проблеми дослідження вибудовує її попереднє пояснення. Перевірка гіпотез звучить науково і може здатися складним завданням, але дійсно може допомогти в поліпшенні роботи компанії та отриманні найбільшої кількості потенційних клієнтів та прибутку. У статті розглянуто теоретичний підхід до формування наукових гіпотез, що може використовуватися під час проведення маркетингових досліджень у контексті загальної методології цього процесу. Зазначено відмінності гіпотези від теорії, описано основні вимоги до гіпотези, рекомендовано структурований підхід до маркетингової гіпотези, наведено приклад маркетингових гіпотез, від перевірки яких залежить успіх нового продукту, зазначено певні правила формулювання гіпотез.