АНАЛІЗ ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРИМОРСЬКИХ РЕГІОНІВ - Безхлібна, А.П. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2021)
У статті проведено аналіз економічних показників конкурентоспроможності приморських регіонів України, серед яких необхідно виділити добування водних біоресурсів, показники розвитку туризму в приморських регіонах та показники функціонування морського транспорту. Встановлено недостатньо ефективне використання ресурсів морів у господарській діяльності приморських регіонів України. За проведеним аналізом постає очевидна картина, що в економічному сенсі деякі регіони є більш конкурентоспроможними за рахунок більш ефективного використання власних ресурсів. Проте виконаний аналіз економічних показників конкурентоспроможності приморських регіонів вимагає більш детального дослідження інших параметрів конкурентоспроможності, а саме соціального та територіального розвитку приморських регіонів України.