ФАКТОРИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРИБУТКОВОСТІ ПРИВАТНИХ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ В КОНТЕКСТІ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНУ - Карпенко, Є.А. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2021)
У статті проаналізовано кількість та підпорядкованість закладів дошкільної освіти, що дало змогу підтвердити факт відсування державою на другий план приватного сектору у дошкільній освіті України протягом тривалого періоду. Обґрунтовано, що традиційна класифікація чинників розвитку дошкільної освіти не дає змогу визначити напрями збільшення прибутковості та забезпечення конкурентоспроможності приватних закладів вищої освіти. Запропоновано класифікувати фактори забезпечення прибутковості приватних закладів дошкільної освіти в контексті соціально-економічного розвитку регіону. Виділено фактори зовнішнього середовища (непрямої і прямої дії) та фактори внутрішнього середовища. Обґрунтовано, що для приватних закладів дошкільної освіти найбільш прийнятною є стратегія орієнтації на стабільний прибуток.