ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО РОЗВИТКУ РЕЛІГІЙНО-ПАЛОМНИЦЬКОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ - Кацемір, Я.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2022)
У статті розглянуто напрями та роль релігійного туризму. Автором проаналізовано особливості розміщення паломників, які сповідують різні релігії. Автор статті вважає, що особливим інтересом у залученні паломників та релігійних туристів є центри релігій, святі місця. Відвідування таких місць може бути зумовлено проведенням різних свят, культових актів, фестивалів, що відбуваються у певну пору року. Розглянуто визначення релігійного туризму та типи релігійних поїздок, на підставі чого зроблено висновок, що сучасна подорож (і релігійна не є винятком) прямо пов’язана з необхідністю надання туристам різноманітних послуг, життєво необхідними серед яких є харчування, транспорт, оформлення документів. Автор доходить висновку, що розуміння, знання та використання туристичних мотивів у подорожі з релігійними цілями можуть стати запорукою успішного просування та популяризації цього туристичного спрямування.