ОСОБЛИВОСТІ СИСТЕМНОСТІ БЕЗПЕКИ У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ВІДНОВЛЮВАЛЬНИХ ДЖЕРЕЛ ЕНЕРГІЇ В УКРАЇНІ - Павлов, К.В.; Павлова, О.М.; Матійчук, Л.П. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка)
В роботі досліджено та окреслено особливості, які виникають в процесі організації та реалізації безпеки у сфері застосування відновлювальних джерел енергії. Змістовна актуальність даного дослідження в значній мірі підсилюється недостатньою конкретизацією сутності, різновидності, джерел походження, а також методів практичного використання відновлювальної енергетики в межах господарювання на всіх рівнях. Наголошується, що енергетичний потенціал країни за умов реалізації власної воєнної стратегії виходу з енергетичної кризи складається в більшій мірі з атомної енергетики, а також відновлювальних джерел енергії. Проаналізовано обсяги рівня споживання в Україні електричної енергії. Наведено досвід успіху післявоєнного відновлення країн Європи. Представлена стратегія відновлення енергетичного сектору після війни, яка передбачає реформи у структурах енергетичної галузі. Виокремлено заходи для забезпечення енергетичної безпеки регіонів за рахунок альтернативних джерел надходження енергоносіїв. Визначено основні напрями збільшення енергоефективності серед відновлювальних джерел енергії.