ПРОБЛЕМИ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ УКРАЇНИ ТА МОЖЛИВІ ШЛЯХИ ЇХ ПОДОЛАННЯ - Бєлкін, І.В.; Логоша, Р.В.; Трапаідзе, С.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка)
У науковій статті стратегічне планування підприємницької діяльності констатується як найважливіша складова його прогресу та потенціалу. Робиться чималий наголос на правильно вибраній стратегії, як запоруки успіху на ринку. Беручи до уваги весь проміжок часу розвитку економіки, підприємництво займало і займає ключове місце на ринку. І тому, безумовно важливим є факт його успішного функціонування. Оскільки, як уже було зазначено, стратегія роботи підприємства займає важливе місце у його розвитку та діяльності, поняттю «стратегічне планування» приділяється багатостороннє значення. Здійснюється різносторонній аналіз позицій стратегічного планування на сучасних підприємствах держави. Представлено та охарактеризовано ключові етапи стратегічного планування. Акцентовано увагу на сильних та слабких сторонах стратегічного планування. Запропоновано варіанти подолання негативних сторін у загальному процесі стратегічних планів у практичній діяльності роботи підприємств.