ФОРМУВАННЯ МЕХАНІЗМУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ МОТИВАЦІЇ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВА - Замроз, М.В.; Кульчицька, Л.Р. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка)
Визначено основні підходи до розуміння сутності поняття мотиваційного механізму. Обґрунтовано основні принципи формування соціально-економічного механізму в компанії та його мету. Охарактеризовано загальні та специфічні функції соціально-економічної мотивації в сучасному-бізнес середовищі. Вдосконалено механізм соціально-економічної мотивації, який повинен включати методи, інструменти та важелі як економічні, так і соціальні, які б дали змогу ефективно досягнути цілі компанії і потреби працівників. Проаналізовано основні інструменти соціальної та економічної складових мотивації. Охарактеризовано методичні підходи щодо оцінювання та регулювання рівня соціально-економічної мотивації в компанії. Запропоновано рекомендації до формування соціально-економічного механізму мотивації, що сприятиме підвищенню його ефективності.