АВТОМАТИЗАЦІЯ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ В УМОВАХ ПІСЛЯВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯ ТУРИСТИЧНОГО БІЗНЕСУ - Цвілий, С.М.; Кукліна, Т.С.; Зайцева, В.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка)
В статті сформульовано базову задачу для більшості туристичних підприємств в післявоєнному відновленні бізнесу, яка полягає у впровадженні сучасних методів управління та освоєння нового технологічного середовища. Сформовано перелік принципових позицій і умов впровадження бізнес-інжинірингу в систему управління підприємством. Виокремлено базові етапи у складі робіт із створення інформаційних систем. Схематично представлені основні компоненти укрупненої моделі підприємства. Представлено графічно декомпозовану модель туристичного підприємства з детальним описом окремих компонентів. Зроблено висновок, що вірний сценарій автоматизації управління розпочинається не з впровадження унікальної програмної системи, а з постановки менеджменту туристичної компанії за допомогою простих програмних засобів. Практична цінність полягає в прийнятті ефективних рішень щодо побудови системи автоматизованого управління підприємства.