МЕТОДИ УПРАВЛІННЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ НА ОСНОВІ УМОВ ОПТИМАЛЬНОСТІ - Лобода, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка)
У статті розглядається методологія системного підходу на основі методів, моделей та алгоритмів вирішення завдань впровадження інформаційних технологій в управління сільськогосподарськими підприємствами з метою підвищення ефективності діяльності підприємств в умовах ринкових відносин, що розвиваються. Проведено вивчення наукової літератури, що свідчить про необхідність покращення функціонування фермерських господарств з урахуванням методів оптимізації управління фермерськими господарствами. Розроблено методику системного підходу з урахуванням інформаційної моделі визначення максимального обсягу виробництва та максимального прибутку сільськогосподарського підприємства. Модель оптимальної поведінки виробника у конкурентних та монопольних умовах удосконалена з урахуванням підходів системного аналізу. Вивчено комплексний метод ідентифікації, пов’язаний із створенням оптимізаційної моделі, кінцевим результатом якої буде розробка рекомендацій для прийняття рішень щодо розподілу коштів між філією сільськогосподарського підприємства. Доведено, що при обробці експериментальних даних та проведенні статистичного аналізу особлива увага приділялася найбільш доцільним методам вивчення сільськогосподарських наук з метою максимізації прибутку, мінімізації виробництва та собівартості продукції. Виявлено необхідність створення оптимальної моделі розвитку сільськогосподарського підприємства на основі достатніх умов оптимальності. Обґрунтування існуючих підходів до інформатизації фермерських господарств та рівня розвитку інформаційних технологій багатопрофільних фермерських господарств дозволило визначити основні сукупні факти розвитку фермерських господарств з метою визначення пріоритетних завдань управління. Дослідження дає цінну інформацію про модель об’єктів та процесів управління, динаміку розвитку сільськогосподарського підприємства шляхом розвитку. У комплексі системного аналізу розроблено та враховано основну ознаку збалансованого зростання сільськогосподарського підприємства.