ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ ТА АВТОМАТИЗАЦІЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСІВ: ВІДМІННІСТЬ ДЕФІНІЦІЙ ТА МІСЦЕ В МЕНЕДЖМЕНТІ ПІДПРИЄМСТВА - Гарафонова, О.І.; Жосан, Г.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
Стаття присвячена дослідженню відмінностей між дефініціями діджиталізації та автоматизації бізнес-процесів, їх місцю в менеджменті підприємства та впливу на розвиток бізнесу. Автори визначили, що діджиталізація передбачає використання цифрових технологій для оптимізації бізнес-процесів, а автоматизація бізнес-процесів використовується для автоматизації рутинних процесів та зниження витрат на робочу силу. Автори стверджують, що обидва процеси є важливими для успішного розвитку бізнесу, і вказують на те, що кожен з цих процесів має свої власні особливості та принципи використання в менеджменті. У статті проаналізовано вплив цих процесів на розвиток бізнесу, що робить її цікавою для менеджерів, фахівців з бізнес-розвитку та всіх, хто цікавиться цифровою трансформацією бізнесу.