АНАЛІЗ БІЗНЕС-МОДЕЛЕЙ В ЦИФРОВІЙ ЕКОНОМІЦІ - Лобода, О.М.; Кириченко, Н.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
Стаття присвячена вивченню бізнес-моделей, які можуть бути суттєвими завдяки використанню невідомих нових підходів до організації свого бізнесу. Робота пропонує основи інноваційної бізнес-моделі, приймаються основні типи електронної комерції бізнес-моделей, і їх детальні функції надаються. Були визначені компоненти та специфічні особливості бізнес-моделей окремих світових лідерів. Стаття присвячена підприємцям та дослідникам у галузі інновацій у цифровій економіці. Вивчені спеціальні функції практичного використання найважливіших бізнес-моделей інновацій компаній, що використовують Інтернет -технології. Розглянута організація, яка повинна постійно вдосконалювати свої бізнес-процеси і постійно шукає найкращі бізнес-моделі для підвищення конкурентоспроможності та доходу. Доведено, що організація повинна постійно вдосконалювати свої бізнес-процеси і постійно шукає найкращі бізнес-моделі для підвищення конкурентоспроможності та доходу. Показано, що існує нова форма інновацій, яка відрізняється від продукту чи технологічних інновацій. Бізнес-модель можна охарактеризувати як повну систему продуктів/послуг та інформаційних потоків, включаючи кожного учасника відносин та їх роль у ньому, а також потенційні переваги індивідуальних та відповідних джерел.