АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ МАКАРОННОЇ ФАБРИКИ ТА РОЗРОБКА ШЛЯХІВ УДОСКОНАЛЕННЯ ЛОГІСТИЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ СПОЖИВАЧІВ - Сподар, К.В.; Карбівнича, Т.В.; Пенкіна, Н.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
В статті розглянуто діяльність макаронної фабрики, визначено напрями роботи системи логістичного обслуговування споживачів, які є ключовими, а їх аналіз дозволить повною мірою оцінити ефективність існуючої логістичної системи підприємства. Основуючись на результатах опитування клієнтів, найбільш вагомим показником логістичного обслуговування є «Готовність товарів до постачання» (значимість 10), що обумовлено постійно зростаючою «часочутливістю» ринку, бажанням клієнтів збільшувати товарообіг, при цьому зменшуючи власні складські запаси. Показники «Короткі терміни отримання замовлення» та «Точне дотримання термінів постачання» (значимість 9,6 та 9,5 відповідно) також є значними та мають майже однакову оцінку фактичного стану зі сторони підприємства. Необхідним етапом удосконалення системи оцінки якості логістичного обслуговування підприємства на нашу думку є розробка та впровадження внутрішньо-підприємницьких тренінгів або програм, які призначені для навчання та удосконалення навичок спеціалістів ПрАТ «Хмельницька макаронна фабрика».