СУТНІСТЬ КАДРОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ТА ЙОГО РОЛЬ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ - Шаповал, О.А. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У даній статті розглянуто ключові аспекти сутності кадрового потенціалу та його провідного значення у вирішенні економічних, організаційних та науково-технічних питань під час здійснення господарської діяльності . Проаналізовано вплив кадрового потенціалу на фінансову стабільність. Визначені поняття «кадровий потенціал», «довгостроковий кадровий потенціал» та «управління кадровим потенціалом». Детально розглянуто ключові елементи, з яких формується кадровий потенціал організації. Надано та досконало способи щодо розрахунку трудового потенціалу. Визначені якісні оцінки трудового потенціалу. Наведені та охарактеризовані методи оцінювання трудового потенціалу у вартісних категоріях. Надано пропозиції щодо ефективного використання кадрового потенціалу з метою забезпечення ефективності функціонування та фінансової стабільності організації.