СУЧАСНИЙ СТАН АГРОБІЗНЕСУ В УКРАЇНІ ТА ЙОГО РЕВІТАЛІЗАЦІЯ У ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОД - Бойко, Л.О.; Бойко, В.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
Внаслідок проведення бойових дій та окупації військами рф значної частини території України наші аграрії понесли мільярдні збитки. Численні ризики негативно вплинули на рентабельність виробничих процесів та поставили під загрозу існування агробізнесу. Але, позитивним є те, що Україна стала одним із глобальних лідерів і довела наскільки важлива її роль у функціонуванні світового аграрного ринку. На сьогодні в України є великі перспективи досягнути нових успіхів та можливість значно зміцнити свої позиції у світі. Для реалізації намічених планів український агробізнес повинен чітко усвідомити, що без впровадження інновацій та сучасних технологій неможливий стабільний розвиток сільського господарства. Стаття присвячена дослідженню сучасного стану агробізнесу. Висвітлено виклики українському агровиробнику в умовах війни та шляхи їх подолання. Надано рекомендації щодо ревіталізації агросектору у післявоєнний період.