АНАЛІЗ ТА ПЕРЕВАГИ ЗАСТОСУВАННЯ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ В АГРОВИРОБНИЦТВІ - Лобода, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У сучасних умовах агровиробництва, як і для будь-якої іншої конкретної економіки, характерно використання нових технологій, пошук потенційних можливостей для своєї цінної продукції, відповідність вимогам сучасного ринку, набір, що швидко змінюється, і багато іншого. нормативна документація. Мета дослідження – виявити вплив цифрових технологій на сільське господарство. У роботі також використовується комплекс науково-дослідних підходів та методів, що ґрунтуються на теоретико-методологічних дослідженнях великих цифрових технологій та можливостей їх дослідження в агропромисловому комплексі. Зростання як можливості, і потреби у зборі, управлінні та аналізі даних може призвести до фундаментальних змін у організації продовольчої системи. Цифрові технології, у тому числі «наскрізні технології», полягають у суттєвих змінах в аграрному секторі, близькості до сільськогосподарської техніки та закінчуються оптимізацією наборів вимог до споживання продуктів харчування та ресурсів, у тому числі людської праці. У статті аналізуються зовнішні чинники та внутрішні чинники економічного розвитку. Проаналізовано застосування різних методів цифровізації, від низькотехнологічних рішень із використанням простих технологій для виявлення механізмів управління, до високотехнологічних технологій розумного землеробства, включаючи датчики, інтернет-речей, аналітику великих даних, робототехніку та штучний інтелект. Досліджено можливості та виклики, що зумовлюють виняткову інноваційність, специфіку використання цифрових технологій, а також аналізують досвід різних країн щодо використання цих технологій у сільському господарстві.