РОЛЬ УКРАЇНСЬКИХ РІТЕЙЛІВ У РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА НА РЕГІОНАЛЬНИХ РИНКАХ - Савченко, Т.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
У статті розглянуто особливості реалізації продукції птахівництва на регіональних ринках. Враховуючи специфічні умови, що висуваються до зберігання та транспортування продукції птахівництва наведено порівняльну характеристику щодо дотримання цих умов при реалізації продукції через різні канали збуту. Проаналізовано динаміку відкриття нових торгових точок рітейлів. Визначено, що за період військової агресії змінилась присутність та кількість продуктових рітейлів у регіонах України. Запропоновано модель забезпечення ефективної реалізації продукції птахівництва на регіональних ринках, що враховує регульовані та нерегульовані фактори впливу на процес реалізації продукції птахівництва, та конкретизує умови для ефективної реалізації, які потрібно виконувати як виробникам продукції, так торговим підприємствам, що займаються її реалізацією.