УДОСКОНАЛЕННЯ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС ПРОЦЕСАМИ - Шостак, Л.В.; Сур’як, А.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2023)
Дана стаття присвячена розгляду фінансово-економічної безпеки бізнесу на засадах управління бізнес-процесами. Авторами зазначено, що потреба захисту підприємства від негативних впливів зовнішніх чинників, наприклад нестабільність економічної чи політичної ситуації, варто здійснювати за посередництва комплексного управління його фінансово-економічною безпекою. Саме використання комплексу таких дій дозволить бізнесу цілеспрямовано розвиватись, приймати та реалізовувати ефективні управлінські рішення, мінімізувати витратну частину та підтримувати на належному рівні максимально високий рівень фінансово-економічної безпеки. Саме корелювання бізнес-процесів на перспективу захистить підприємство від негативних наслідків та ймовірностей виникнення загрозливих чинників в майбутньому. В процесі дослідження було виявлено необхідність та сформовано розподіл функцій щодо забезпечення фінансово-економічної безпеки бізнес-процесів підприємства.