ТРАНСПОРТНА ІНФРАСТРУКТУРА У МІЖНАРОДНІЙ ЕКОНОМІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Адвокатова, Н.О.; Повод, Т.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Економічне зростання у світі, яке супроводжувалось протягом останніх десятиліть випереджальним збільшенням обсягів міжнародної торгівлі, міжнародним кооперуванням виробництва, а також бурхливим розвитком туристичного бізнесу, сприяло зростанню обсягів транспортних перевезень і якісному прогресу транспортної галузі. У свою чергу, транспортна інфраструктура відіграють кардинальну роль у процесах глобалізації, у формуванні регіональних економічних просторів. У статті визначено сучасні тенденції розвитку транспортної інфраструктури у міжнародній економічній діяльності. Зазначено транспортні операції, що завершують процес реалізації зовнішньоторговельної угоди між учасниками міжнародного бізнесу. Здійснено комерційне оціню¬вання транспортної політики міжнародної фірми.