МАЙБУТНЄ РОЗВИТКУ АГРОСКАУТИНГУ В УКРАЇНІ - Аверчев, О.В.; Жосан, Г.В.; Бакун, Ю.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Стаття присвячена актуальній проблемі вдосконалення сільського господарства шляхом впровадження агроскаутингу – новаторського напряму, що поєднує в собі сучасні технології та підготовку фахівців. Стаття аналізує стан розвитку агроскаутингу в Україні у 2021 році, висвітлює ключові аспекти підготовки агроскаутів та їхню роль у сільському господарстві. Дослідження враховує ініціативи, які взяли свій початок в Херсонському державному аграрно-економічному університеті та інших освітніх закладах. В науковій праці висвітлюється також взаємодія агроскаутингу з сучасними економічними та технологічними викликами, а також перспективи і напрями розвитку цього інноваційного напряму в майбутньому. Результати дослідження можуть слугувати базою для формулювання стратегічних підходів до розвитку агроскаутингу в Україні та в інших країнах, які спрямовані на підвищення ефективності та сталості агропромислового виробництва.