КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ: СУТНІСТЬ ТА НАПРЯМКИ ЗМІЦНЕННЯ - Строченко, Н.І.; Ковальова, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Враховуючи постійні зміни у зовнішньому середовищі та появу все нових чинників, що впливають на діяльність аграрних підприємств, проблема пошуку напрямів зміцнення конкурентоспроможності аграрних підприємств залишається актуальною. Метою статті є визначення та поглиблення сутності конкурентоспроможності аграрних підприємств, формування системи факторів формування конкурентоспроможності аграрного підприємства та напрямів її зміцнення. В статті представлено систему факторів формування конкурентоспроможності аграрного підприємства. Для аналізу конкурентоспроможності аграрних підприємств в статті використано методику SWOT-аналізу. Для зміцнення конкурентоспроможності аграрних підприємств запропоновано: удосконалення механізму державної підтримки, впровадження ефективних підприємницьких стратегій розвитку аграрних підприємств та ін. Отримані висновки матимуть практичне значення для аграрних підприємств при розробці стратегій зміцнення конкурентоспроможності.