ПРИНЦИПИ РОЗВИТКУ SMART-ТЕХНОЛОГІЙ В УПРАВЛІННІ БУДІВЕЛЬНИМ БІЗНЕСОМ - Ходак, В.Д.; Русин-Гриник, Р.Р.; Федина, Я.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У сфері будівельного бізнесу SMART-технології повинні сприяти досягненню конкретних, вимірюваних, досяжних, значущих та обмежених в часі результатів у всіх аспектах управління проектами, ресурсами та витратами. Проте ефективна інтеграція цих технологій на всіх етапах будівельного процесу, включаючи планування, проектування, будівництво, управління об’єктами, технічне обслуговування та моніторинг, є ключовою проблемою. На основі розглянутих принципів розвитку SMART-технологій в управлінні будівельним бізнесом доведено, що інтеграція цифрових інновацій є ключовим у підвищенні ефективності, якості та сталості будівельних проектів. Автоматизація процесів, мобільність, гнучкість та інтелектуальне управління ресурсами дозволяють компаніям швидко адаптуватися до змінних умов ринку та ефективно управляти проектами, забезпечуючи високий рівень безпеки та мінімізуючи вплив на довкілля. Використання SMART-технологій сприяє покращенню зв’язку та координації між усіма учасниками проекту, що є важливим для досягнення загальних цілей проекту та задоволення очікувань клієнтів. Таким чином, SMART-технології відіграють стратегічну роль у сучасному будівельному бізнесі, відкриваючи нові можливості для інновацій, зростання та сталого розвитку.