СУЧАСНІ ТРЕНДИ АГРОСТРАХУВАННЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТУ - Бойко, В.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
Статтю присвячено визначенню інструментів управління ризиками. Розглянуто досвід використання традиційного і альтернативного страхування для сільськогосподарської галузі, моделі страхування і успішне застосування їх іншими країнами. Проаналізовано переваги та недоліки страхових послуг і розширення асортименту страхових продуктів в аграрному секторі економіки. Обґрунтовано перевагу індексних страхових послуг над традиційними. Виділено страхування за індексами погоди, які є найбільш перспективною новою програмою для аграрного сектора України. Впровадження ефективної системи страхування ризиків в агросекторі буде сприяти всім етапам сільськогосподарського виробництва, тим самим забезпечить послідовне втілення в життя концепції сталого розвитку нашої держави.