ОРГАНІЗАЦІЯ ТУРИСТИЧНИХ ПОДОРОЖЕЙ ВІТЧИЗНЯНИМ ТУРОПЕРЕЙТИНГОМ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ - Богославець, О.Г.; Царук, В.В.; Юрченко, К.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Стаття присвячена аналізу операційної діяльності вітчизняного туроперейтингу в умовах російської військової агресії, вона містить оцінку збитків туристичного сектору країни та цінової політики українських туроператорів. Результати, представлені в дослідженні, дають можливість дійти наступних висновків: вітчизняний туроперейтинг частково відновив свою діяльність, незважаючи на несприятливі умови для його роботи. Головним фактором, що сприяв цьому процесу стала гнучкість операційної діяльності учасників туристичного ринку, яка проявилась у мінімізації витрат, оптимізації маркетингового просування турпродукту, створенні нових логістичних моделей та поступовому виході туроператорів країни на туристичний ринок країн Євросоюзу тощо. Дослідження висуває низку фахових та зважених пропозицій щодо подальших напрямів роботи туроперейтингу з організації туристичних подорожей і є адекватною реакцією на виклики воєнного часу.