ІННОВАЦІЙНА МОДЕЛЬ УПРАВЛІННЯ СТАЛИМ ПРОДУКТИВНИМ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИМ РОЗВИТКОМ БІЗНЕСУ ТА ГРОМАД - Плотнікова, М.Ф.; Булуй, О.Г.; Присяжнюк, О.Ф. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Сільський туризм як важлива форма довгострокового сталого розвитку туризму та соціуму сприяє природоохороній, зцілюючій діяльності, повертаючи любов у родину та здоров’я людині. ці все частіше використовують Екотуризм як стратегію підтримки сталого розвитку та збереження природи в заповідних районах та навколо них. Екотуризм – це зростаючий нішевий ринок у межах більшої туристичної галузі, який має потенціал стати важливим інструментом сталого розвитку. Річний обсяг продажів становить мільярди доларів, і це справжня галузь, яка прагне використовувати ринкові тенденції на свою користь. У той же час він часто працює зовсім інакше, ніж інші сегменти туристичної галузі, оскільки Екотуризм визначається результатами його сталого розвитку: збереження природних територій, біорізноманіття, просвітництвом тощо.