НАПРЯМКИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНОЇ СФЕРИ - Юхновська, Ю.О.; Діденко, А.В.; Корнелюк, Б.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У статті акцентовано на важливості впровадження інноваційних технологій в туристичній діяльності, які є чинником зміцнення конкурентоспроможності як окремих економічних агентів, так і галузі в цілому на світовому ринку. Метою статті є вивчення та аналіз глобальних тенденцій впровадження інновацій в туризмі та визначення особливостей інноваційного розвитку туризму України. Акцентовано увагу на міжнародному досвіді впровадження інноваційних технологій, що свідчить про необхідність активізації інноваційної діяльності вітчизняних підприємств туристичної сфери. Результати цього дослідження визначають ключові напрямки впровадження інновацій в туристичній сфері, що може бути корисним для визначення напрямків розвитку вітчизняними підприємствами галузі для покращення туристичного обслуговування та формування конкурентоспроможного туристичного продукту з урахуванням глобальних тенденцій.