ПРОБЛЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРИБУТКОВОСТІ ПІДПРИЄМСТВ АГРАРНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Аверчева, Н.О.; Гринченко, О.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У статті обґрунтовано теоретичні та практичні аспекти забезпечення прибуткової діяльності аграрних підприємств в Україні. Визначено вплив негативних чинників під час воєнних дій на результати, ефективність і формування економічних відносин в аграрній сфері економіки. Досліджено динаміку чистого доходу підприємств сільського, лісового і рибного господарства від реалізації основних видів продукції, прибутку і рентабельності операційної та всієї діяльності підприємств. Висвітлені сучасні проблеми і перспективи післявоєнного розвитку аграрних підприємств. Проаналізовано вплив цінової ситуації на ринку сільськогосподарської продукції, необхідність пошуку резервів оптимізації витрат виробництва. Запропоновані заходи державної підтримки і регулювання ринку продукції аграрних підприємств з метою підвищення їх конкурентоспроможності.