ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ТА НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ВИРІШЕННІ ЗАВДАНЬ В СФЕРІ РИТЕЙЛУ ЯК ЧИННИК ДОСЯГНЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ - Боліла, С.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У статті обґрунтовано важливість використання інноваційних підходів з позиції маркетингового погляду на покупця з метою зміцнення конкурентних позицій ритейлера в умовах військових загроз. Розглянуто процес здійснення торговельної діяльності підприємства сфери ритейлу під впливом сучасних тенденцій та трендів цифровізації економіки. Розкрито основні засоби, технології та інструменти комплексу маркетингу, що застосовують торговельні мережі для впливу на покупця з метою схилити його здійснити покупку та сформувати довготривалу лояльність до ритейлера. Наголошено на доцільності використання інноваційних торговельних технологій з метою зміцнення конкурентної стійкості та підвищення конкурентоспроможності підприємства на ринку в умовах збройного конфлікту. Зазначено необхідність використання бізнес- інтелектуальних інструментів для оптимізації процесів і полегшення взаємодії з суб’єктами ритейлу й покупцями та підвищення ефективності здійснення збутової діяльності.