ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ В АГРОПРОМИСЛОВОМУ КОМПЛЕКСІ: ВПЛИВ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА СТІЙКІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ - Олійник, І.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У статті досліджено сутність впливу цифрової трансформації на продуктивність та стійкість агропромислових підприємств. Узагальнено сучасні підходи до впровадження цифрових технологій в аграрному секторі, зокрема блокчейн-технологій, інтернету речей (IoT), великих даних (Big Data) та штучного інтелекту (ШІ). Проаналізовано важливість розуміння цієї трансформації в контексті сучасних вимог та викликів, що стоять перед агропромисловими підприємствами у глобалізованому світі. Досліджено різноманітні підходи до інтеграції нових технологій у виробничі процеси з метою забезпечення ефективного управління ресурсами та створення стійкого організаційного середовища. Зазначено, що впровадження цифрових технологій має значний вплив на підвищення врожайності, зниження витрат та забезпечення високої якості продукції, що характеризує успішність агропромислових підприємств.