УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЙНИМ РОЗВИТКОМ В КОМПАНІЯХ РІЗНОГО ПРОФІЛЮ - Кацемір, Я.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2020)
У статті розглянуто управління інноваційним розвитком підприємства, як один з найважливіших складових частин економічного розвитку. Представлено інноваційний розвиток підприємств з точки зору організаційно-управлінських аспектів. Визначено основні завдання в процесі реалізації інноваційної політики підприємства. Визначено, що інноваційна програма забезпечує ефективне вирішення завдань щодо освоєння та поширення принципово нових видів продукції або технологій. Інноваційні проекти розробляються в межах інноваційних програм, реалізуючи завдання окремих напрямків програми. Визначено суб’єктів інноваційних проектів - основні функціональні підрозділи, які беруть участь у його реалізації.. Визначено, що для досягнення ефективності впровадження інноваційних проектів необхідним є виконання умови належного рівня контролю та коригувальних заходів.