РЕГУЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ: ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ТА СВІТОВИЙ ДОСВІД - Попова, Л.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
Предметом даного дослідження є процеси цифрової трансформації національної економіки. У статті досліджено особливості цифрової трансформації в сучасних умовах розвитку економіки, переваги та загрози, значення для досягнення сталого розвитку. Окреслено необхідні кроки, характеристики та основні елементи, які потрібно враховувати при розробці національної стратегії цифрової трансформації. Досліджено основні етапи розробки стратегій цифрової трансформації, дано їм обґрунтування для досягнення поставлених цілей. Наведено світову практику встановлення органу відповідального за розробку стратегій цифрової трансформації та окреслені загальні та технологічні цілі, розроблені Канцелярією Генерального секретаря ООН досягнення яких заплановано до 2030 року. Окрім цього виділено основні ключові фактори розвитку цифрових технологій та групи країн, кожна з яких знаходиться на різній стадії цифрового розвитку і визначає свої пріоритети трансформації.