МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ КОН’ЮНКТУРИ РЕГІОНАЛЬНОГО ТОВАРНОГО РИНКУ - Савченко, Т.В.; Ніколюк, О.В.; Родіна, О.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
У статті розглянуто структуру маркетингових досліджень регіонального товарного ринку. Визначено принципи дослідження кон’юнктури регіонального товарного ринку. Запропоновано етапи дослідження регіонального товарного ринку (надання характеристики ринку; розробка методики вивчення кон’юнктури; збір і нагромадження кон’юнктурної інформації; аналіз кон’юнктури; прогноз кон’юнктури) та надано характеристику етапів. Визначено та розкрито більш детально такі фактори макросередовища регіонального ринку як: економічні, технологічні, політичні, правові, ресурсні, демографічні, соціально-культурні та міжнародні. Розкрито особливості взаємодії між факторами мікросередовища регіонального ринку за такими категоріями як: виробники продукції, споживачі, посередники, ринок як такий, комунікації. Уточнено етапність проведення кон’юнктурних досліджень регіонального ринку.