ТРАНСФОРМАЦІЯ ТУРИСТИЧНИХ ПРАКТИК: КАРАВАНІНГ ЯК НОВА ФОРМА РЕКРЕАЦІЙНОГО ТУРИЗМУ - Бойко, В.О.; Бойко, Л.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2024)
В умовах сьогодення тема караванінгу та автоподорожей актуальна як у світі так і в Україні, зважаючи на можливість самообслуговування туристів та доступність такого виду відпочинку. Проте, повномасштабне вторгнення рф в Україну суттєво вплинуло на туристичну галузь, викликавши значні зміни в попиті та створивши додаткові обмеження для подорожей. У статті досліджується караванінг як специфічний вид рекреаційного туризму, який включає подорожі з використанням спеціально обладнаних автотранспортних засобів (караванів) для проживання та пересування. Проаналізовано основні теоретичні підходи до визначення караванінгу, його історичний розвиток, сучасні тенденції та перспективи у повоєнній відбудові. Також розглянуто соціокультурні, економічні та екологічні аспекти, пов’язані з караванінгом і його роль у розвитку внутрішнього та міжнародного туризму. Увага приділяється практичним аспектам організації караванінгу.