ІНТЕГРАЦІЯ НАПРЯМІВ СТРАТЕГІЧНОГО ТА ПРОСТОРОВОГО ПЛАНУВАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД В КОНТЕКСТІ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ - Хохуляк, О.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
В статті обґрунтовано теоретико-методичні засади інтеграції напрямів стратегічного та просторового планування територіальних громад в контексті децентралізації. Встановлено взаємозв’язок просторового та стратегічного планування з бюджетним, який є ключовим аспектом у забезпеченні ефективного управління територіальними громадами. Досліджено, що бюджетне планування визначає фінансові можливості реалізації стратегій, а просторове та стратегічне планування забезпечує основу для визначення пріоритетів у розподілі бюджетних ресурсів. Тісна інтеграція цих елементів дозволяє забезпечити сталий розвиток територіальних громад, ефективне використання ресурсів та досягнення намічених цілей. Запропоновано інструментарій інтеграції напрямів стратегічного та просторового планування з урахування обмежень та пріоритетів бюджетного фінансування.