ОРГАНІЗАЦІЙНІ ТА МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ЕКОНОМІЧНОГО АНАЛІЗУ В МАЛИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Новіков, В.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті розглянуто наукову проблему організації та методичного забезпечення економічного аналізу на малих підприємствах в умовах цифровізації. Автором узагальнено напрацювання українських і зарубіжних науковців щодо предмета дослідження та пристосовано для використання малими підприємствами із застосуванням програмних продуктів. Визначено організаційні етапи проведення економічного аналізу в малих підприємствах, з’ясований зміст кожного з етапів. Оцінено придатність звітності малих підприємств для використання в економічному аналізі. Проведено порівняння прикладних програмних рішень для економічного аналізу і визначене найоптимальніше для поставлених завдань. Розглянуто особливості аналізу фінансового стану малого підприємства. Надані методичні рекомендації для узагальнення результатів аналізу та прийняття управлінських рішень на його основі.