ЦИФРОВЕ ЛІДЕРСТВО ЯК ПЛАТФОРМА АКТИВІЗАЦІЇ РОЗВИТКУ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВ АГРАРНОЇ СФЕРИ - Чернявський, І.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Метою статті є уточнення сутнісних характеристик цифрового лідерства підприємств, визначення його критеріїв (які допоможуть в оцінці ступеня цифровізації підприємств аграрної сфери, їх здатності бути цифровим лідером та ідентифікації їх інтелектуального капіталу), ризиків і переваг та розробка обґрунтованих заходів і пропозицій стосовно забезпечення цифрового лідерства як платформи активізації розвитку інтелектуального капіталу підприємств аграрної сфери. Зокрема, наголошено, що інтеграція цифрових технологій в діяльність підприємств аграрної сфери є ключовою для досягнення стійкого і ефективного їх розвитку, для адекватної відповіді на виклики сучасності, такі як інтелектуалізація діяльності, зміна клімату, зростання населення і глобалізація ринків. Досягнення цифрового лідерства вимагає системного підходу та впровадження низки заходів