ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА НІШЕВИХ КУЛЬТУР У ПРОДОВОЛЬЧОМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ТА ЕКСПОРТНОМУ ПОТЕНЦІАЛІ ДЕРЖАВИ - Власенко, І.Г.; Василишина, О.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
В статті показано, що Україна незважаючи на суттєві труднощі воєнного стану та окупацію певної частини території, Україна має високий потенціал розвитку сільського господарства і тримає лідерство на світових аграрних ринках з виробництва зерна, цукру, меду, соняшникової олії. На сьогоднішній день в Україні трендом сільського господарства стало виробництво нішевих культур. Масштаби виробництва нішевої сільськогосподарської продукції в Україні дуже обмежені. Розглянуто переваги та недоліки вирощування нішевих культур в Україні. Нішеві культури виробляються в порівняно невеликих обсягах, мають невисокий, але стабільний попит, переважно закордонний, і вирощуються для диверсифікації виробництва як альтернативне джерело доходу.