ОЦІНКА СПОЖИВЧИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ТА ЕКСПЕРТИЗА МЕБЛІВ - Кучерук, Н.І.; Трішкіна, Н.І. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Стаття актуальна тим, що в ній піднімаються питання, які пов’язані з оцінкою споживчих властивостей та експертизою меблевих товарів. Проведений аналіз літературних джерел підтвердив, що спостерігається недостатня кількість публікацій стосовно питань оцінки споживчих властивостей та експертизи меблевих товарів. За останній рік спостерігається відновлення меблевого виробництва. В статті досліджено основні вимоги до меблів, а саме: функціональні, конструктивні, естетичні, ергономічні, гігієнічні, вимоги до міцності та довговічності. Досліджено фактори, що впливають на якість меблів. Конкретизовано алгоритм проведення експертизи меблевих товарів. Зроблений висновок, що завоювання ринку та прихильності споживачів неможливе без створення продукції високого класу та якості, конкурентоспроможної ціни та відповідно вимогам національних стандартів.