ПРИЧИНИ ТА ПЕРЕДУМОВИ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ В УКРАЇНІ - Пристемський, О.С.; Єфремов, А.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
В статті було досліджено наслідки повномасштабного вторгнення на ринок та діяльність підприємств у сфері комунальних послуг. Так, внаслідок повномасштабного вторгнення було значно пошкоджено та знищено виробничі потужності енергетичного та нафтогазового сектору України, які забезпечували населення та підприємницькі структури можливістю ефективно жити та функціонувати. Розглянуто аналіз фінансової звітності АТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ» та підраховано можливий рівень собівартості на газ для населення України. Виявлено переваги на недоліки від можливої лібералізації цін на комунальні послуги, на що звертають увагу уряди США та ЄС, та високопоставлені чиновники МВФ. Та для створення ефективного ринку комунальних послуг на прямих ринкових засадах, було надано рекомендації Уряду України.