ОСОБЛИВОСТІ ПРОЕКТУВАННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛІНГУ НА БУДІВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Штанько, Я.П.; Бойчук, Д.М.; Горенський, О.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
В статті обґрунтовано теоретичні аспекти проектування та впровадження системи контролінгу на будівельних підприємствах в сучасних умовах господарювання. Визначено, що під системою контролінгу доцільно розуміти сукупність елементів підсистеми управління підприємством та зв’язків між ними, що забезпечують інформаційно-аналітичну підтримку ухвалення управлінських рішень і моніторинг ефективності їх реалізації для досягнення цілей підприємства. Виокремлено принципи проектування та сформульовано методи проектування системи контролінгу на підприємствах. Запропоновано алгоритм проектування та впровадження системи контролінгу на будівельному підприємстві, яка базується на припущенні, що процес проектування цієї системи складається з трьох етапів: передпроектного, проектного та етапу впровадження.