ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ЗБЕРЕЖЕННЯ, ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ ТА ВИКОРИСТАННЯ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ В ТУРИЗМІ НА ЛЬВІВЩИНІ - Миндзя, Ю.О. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Дослідження присвячене аналізу сучасних тенденцій і розробці стратегій для ефективного використання культурного потенціалу регіону в туристичній галузі. Встановлено, що Львівщина, як одна з провідних культурно-історичних територій України, має значний туристичний потенціал завдяки багатій архітектурній спадщині, унікальним історичним об’єктам та розмаїттю культурних традицій. Мета дослідження – виявлення та обґрунтування ефективних інструментів і технологій, які сприятимуть збереженню культурної спадщини Львівщини, забезпечуючи її інтеграцію в сучасний туристичний ринок. Виявлено, що залучення місцевих громад є ключовим для забезпечення автентичності культурного продукту та його прийняття як місцевими мешканцями, так і туристами. Особливу увагу приділено впливу цифровізації на збереження та просування культурної спадщини.