ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ ГЕОПРОСТОРОВОЇ ДИФЕРЕНЦІАЦІЇ ТУРИСТИЧНИХ ПОТОКІВ - Ткачук, Л.М.; Сайчук, В.С.; Мадумаров, М.Ю. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Туризм інтенсивно розвивається і відіграє усе більш помітну роль у житті сучасної людини і світовому господарстві. Соціально-економічні трансформації останнього десятиліття змінили фактори, що визначають розвиток туризму і його територіальну організацію. Виникає потреба у ревізії традиційних концептів географії туризму. Зокрема тих, суть яких базується на вивченні окремих територій: місць призначення або походження туристів, їх структури, композиції, управління. Натомість пріоритетним стає дослідження просторових закономірностей та особливостей поведінки людини у модусі туристу. Аналіз багатовимірного географічного простору як середовища поширення туристичних потоків, дозволяє сконцентрувати увагу на географічній сутності туризму як форми міграції населення та розширює можливості виявлення факторів просторової диференціації туристичних потоків в умовах, коли докорінно трансформується спосіб життя людини і відтак і її рекреаційні потреби і поведінка.