СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ ФІНАНСОВОЇ КОМПОНЕНТИ ТУРИСТИЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ - Юхновська, Ю.О.; Діденко, А.В.; Віхорт, Ю.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Стаття присвячена статистичному аналізу основних показників фінансової складової туристичного потенціалу країни. Метою статті є аналіз стану та динаміки фінансової складової туристичного потенціалу країни на основі даних офіційної статистичної інформації. В роботі проаналізовано частку обсягу реалізованих послуг туристичної сфери у загальному обсязі ВВП України за 2010-2023 рр., динаміку частки обсягу реалізованих послуг туристичної сфери у загальному обсязі реалізованих послуг суб’єктами господарювання України за 2017-2023 рр., динаміку податкових надходжень від туристичної галузі в розрізі регіонів України за 2021-2024 рр., рівень податкоспроможності областей у туристичній сфері. Результати цього дослідження полягають в можливості використання отриманих результатів для стратегічного планування розвитку ринку туристичних послуг для формування конкурентоспроможного туристичного продукту.