СТРАТЕГІЧНІ ПІДХОДИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОЇ РОБОТИ ТНК НА МІЖНАРОДНОМУ РІВНІ - Гаврилюк, І.І. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Стаття присвячена аналізу стратегічних підходів для забезпечення ефективної роботи транснаціональних компаній (ТНК) на міжнародному рівні. Розглядаються ключові фактори, що впливають на успішну діяльність ТНК, зокрема глобальна стандартизація та локальна адаптація продуктів і послуг, інноваційний розвиток, управління ризиками, а також роль соціальної відповідальності та сталого розвитку. Особлива увага приділяється стратегіям, які дозволяють ТНК зберігати конкурентоспроможність у різних регіонах, враховуючи культурні, економічні та регуляторні відмінності. Визначаються основні виклики та можливості, з якими стикаються ТНК на світових ринках, а також рекомендації щодо оптимізації їх стратегічного управління для забезпечення сталого зростання та розвитку. Було проведено детальний аналіз діяльності найбільших транснаціональних корпорацій, в результаті якого виокремлено ключові фактори, що сприяють їхньому успіху на міжнародному ринку.