МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ КОРПОРАТИВНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ - Грановська, В.Г.; Савченко, В.М.; Кононенко, Л.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті досліджено корпоративне підприємництво як важливий фактор забезпечення інноваційного розвитку в умовах сучасної світової економіки. Проаналізовано передумови виникнення та еволюцію методологічних засад становлення та розвитку концепції корпоративного підприємництва, його роль у подоланні інерції великих компаній та стимулюванні інноваційної активності і формування інноваційної культури. Розглянуто різні моделі корпоративного підприємництва, такі як інтрапренерство, екзопренерство та партнерство. Окрему увагу приділено особливостям впровадження корпоративного підприємництва в аграрній сфері України. Наголошено на важливості формування інноваційної культури для успішного розвитку корпоративного підприємництва та забезпечення сталого економічного зростання.