ФІНАНСОВИЙ ЛІЗИНГ В УКРАЇНІ: ПЕРЕВАГИ, НЕДОЛІКИ ТА ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ - Агейкін, О.В. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті здійснено комплексне дослідження фінансового лізингу як важливого інструменту інвестування в економіку України. Розкрито його сутність, форми та нормативно-правову базу, що регулює лізингові операції. Окреслено переваги використання фінансового лізингу для підприємств, а також виявлено існуючі бар’єри, що стримують розвиток цього сегмента. Надано рекомендації щодо вдосконалення законодавчого регулювання, з урахуванням міжнародного досвіду. Стаття зосереджена на необхідності створення сприятливого середовища для активізації лізингової діяльності як інструменту фінансування та оновлення основних фондів. Особливу увагу приділено ролі державної підтримки та співпраці з фінансовими установами у стимулюванні лізингових механізмів.