СТАЛИЙ РОЗВИТОК І ЙОГО РОЛЬ У ФОРМУВАННІ ТОВАРНОЇ СТРАТЕГІЇ - Вакулішина, І.М. (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
Розглянуто концепцію сталого розвитку та її роль у формуванні маркетингової товарної стратегії підприємств. Досліджено взаємозв’язок між економічними, екологічними та соціальними аспектами сталого розвитку та їх вплив на товарну політику підприємств. Обґрунтовано доцільність застосування адаптивної моделі формування маркетингової товарної стратегії з урахуванням принципів сталого розвитку. Запропоновано методику оцінки ефективності інтеграції сталого розвитку у маркетингову товарну стратегію, що дозволяє оцінювати вплив стійких бізнес-практик на економічні показники та репутацію підприємства. Обґрунтовано значущість сталого розвитку як ключового елемента сучасної маркетингової стратегії. Проаналізовано його вплив на конкурентоспроможність підприємств, зменшення ризиків та формування довгострокової ринкової стійкості. Інтеграція сталого розвитку у товарну стратегію є важливим інструментом для підвищення ефективності та соціальної відповідальності бізнесу.